Cum îl înveți să se spele pe dinți? 4 sfaturi pentru părinți.

Cum îl înveți să se spele pe dinți?  4 sfaturi pentru părinți.

Odată cu apariția primilor dinți apar și noi provocări atât pentru părinți cât și pentru micuți. Dinții de lapte or fi ei trecători, dar ei sunt la fel de importanţi ca și cei permanenți pentru menținerea unui zâmbet sănătos și pregătirea mediului prielnic apariției celor din urmă.

Până la vârsta de 2-3 ani, părintele e cel responsabil de perierea dințișorilor copilului său. Când atinge vârsta potrivită îl lăsați pe el să dirijeze peria. Însă copii nu au răbdarea unui adult și procesul poate deveni mai complicat decât ați crezut.
Pentru a preveni posibilele greutăți, înarmați-vă cu următoarele sfaturi.

  1. Alegerea instrumentelor. Lăsați-l să își aleagă singur periuța, poate chiar și pasta dentară. Totuși, părintele este cel care e responsabil de calitatea acestora. E important să utilizați o pastă de dinți fluorurată recomandată de medicul stomatolog deoarece cantitatea de flour necesară diferă de la o vârsta la alta.
  2. Distracție în doi. Spălați-vă dinții în doi, dimineața și seara. Inventați un joc care să transforme această procedură în una mai interactivă (Cine are dinți mai lustruiți?). Iar pentru ca spălatul dinților să nu dureze mai puțin de 2 minute ( timp recomandat de stomatologi) cântecul preferat al micuțului ar fi cronomentrul perfect.
  1. Fiți îngăduitor. Cu siguranță primele încercări nu vor fi din cele mai reușite. Acum e perioada în care clădiți baza unor obiceiuri importante pentru sănătatea lui și e esențial să nu-l descurajați. Pentru a vă asigura că are parte de o igienă dentară calitativă periați dumneavoastră dinții dimineața iar el va exersa seara.
  1. Lauda unu-i specialist. Un scurt instructaj și laudele venite de la un adult în halat alb l-ar încuraja. Aceasta poate devine chiar prima vizită la stomatolog, cea de recunoaștere, când i se prezintă cabinetul, instrumentele și se creează legătura medic-pacient atât de importantă pentru înlăturarea fricii.