albero

ALBERO - Clinica dentară

SERVICII

image

IMPLANTOLOGIA

implanturi dentare de calitate superioară, prețul cărora variază între 199 – 399 euro. Garanția pentru toate produsele noastre constituie 10 ani. Pentru a face o programare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 022 997 650 sau online, pe site-ul nostru. Vă garantăm o experiență plăcută, fără dureri.

Implantologia este specialitatea stomatologică chirurgicală ce include intervențiile prin care dinții pierduți sau grav deteriorați sunt înlocuiți cu implanturi dentare, în scopul reabilitării morfo-funcționale și estetice a aparatului dento-maxilar.

Implantul dentar propriu zis este un înlocuitor pentru rădăcina dintelui fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de țesutul osos). Acest “șurub” este ancorat în interiorul osului maxilar sau mandibular și are rolul de a susține unul sau mai mulți dinți artificiali.
Există numeroase tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele fiind proiectate in funcție de nevoile pacienților. După o evaluare completă, medicul implantolog va recomada tipurile de implanturi dentare pentru fiecare caz, ținând cont de scopul procedurii și de starea generală a organismului și locală a regiunii de implantat a fiecărui pacient.

1. De ce ar trebui să optați pentru un implant dentar?
Implantul dentar poate sa prevină declanșarea unor efecte negative care se produc în lanț atunci când lipsesc unul sau mai mulți dinți.

  • Osul se resoarbe (se atrofiază)
  • Dinții vecini se înclină spre spațiul rămas liber
  • Dinții antagoniști coboară
  • Crește riscul de apariție a cariilor
  • Crște riscul de apariție a bolii parodontale
  • Produce dureri ale articulației temporo-mandibulare

2. Care sunt beneficiile mele în urma unui tratament cu implant dentar?

  • O investiție de viitor in calitatea vieții dvs.
  • Vă poate scuti de alte cheltuieli cu dinții pe viitor
  • Păstrează intacți dinții vecini celui lipsă
  • Stimulează funcțional osul, care nu se mai resoarbe/ atrofiază

3. Câte ședințe sunt necesare pentru un implant dentar?

Aceasta depinde de dinții dvs și de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului dvs. Pentru unele situații se poate efectua un singur timp chirurgical, existând însă cazuri când intervenția chirurgicală se realizează în două etape.

  • Consultația inițială
  • Intervenția chirurgicală (procedura de inserție a unui implant durează efectiv 20- 30 minute)
  • Controlul postoperator
  • Etapele de protezare
  • Controlul final

Aproximativ 6-8 ședinte până la finalizarea tratamentului.

Implantele sunt fixate în os, astfel încât la finalul tratamentului dumneavoastră veți avea un dinte care se comportă ca proprii dumneavoastră dinți când mâncați, vorbiți sau râdeți. Majoritatea pacienților nu fac diferența între dinții naturali și noii lor dinți pe implanturi.
La Albero Dental lounge inserarea propriu zisă a implantului se face cu ajutorul aparatului Fiziodispenser NSK Surgic Pro+



Chirurgia orală


Chirurgia dentară este o ramură complexă a stomatologiei, menită să rezolve complicațiile dentare care pot afecta starea de sănătate sau funcționarea corectă a dinților.

Procedurile stomatologice din cadrul chirurgiei orale în clinica Albero includ:

Extracția dentară este o metodă terapeutică chirurgicală ce constă în îndepărtarea din cavitatea orală a unui dinte care fie nu mai poate fi tratat prin manopere conservatoare (obturație radiculară sau coronară, aplicarea de microproteze etc.) sau acestea nu sunt indicate, fie prezența lui pe arcada impiedică erupția normală sau alinierea celorlalți dinți.

Măseaua de minte – durerile cauzate de măseaua de minte sau cel de-al treilea molar, face parte din ultimul set de dinți care apar diferit pentru fiecare persoană în parte. De cele mai multe ori măselele de minte au o direcție greșită de dezvoltare, ceea ce determină apariția durerilor, umflarea gingiei sau chiar infecția țesutului din jurul acesteia. Un alt risc prezentat de apariția lor este influențarea dinților “vecini”. Aceste sunt motivele pentru care medicul dentist recomandă extracția lor.

Chiuretarea precum și rezecția apicală se fac de obicei dacă tratamentul endodontic pe cale otogradă a eșuat sau nu poate fi efectuat retratamentul endodontic datorită unor obstacole în canalul radicular. Chiuretarea apicală include dezinfectarea țesutului apical. Rezecția apicală se referă la extirparea țesutului osos infectat, apoi la îndepărtarea apexului dintelui. Intervenția constă în îndepărtarea temporară a gingiei în zona rădăcinii dintelui afectat, se forează puțin în os pentru a crea o alveola prin care se face extirparea țesutului infectat.

Regularizarea crestei alveolare. Uneori creasta alveolară prezintă proeminențe accentuate, ascuțite, acoperite de mucoasa subțire, aderentă, dureroasă la presiune, nu oferă o stabilitate corespunzătoare protezelor datorită lipsei de adaptare. Aceste proeminențe se datorează extracțiilor traumatizante, sau cel mai adesea, neregularizării marginilor alveolei, a septurilor interdentare sau interradiculare. În vederea protezării în aceste cazuri este necesară realizarea regularizării crestei alveolare manoperă ce constă în excizarea acestor proeminențe osoase.

Amputație radiculară înseamnă de fapt dezlipirea rădăcinii dintelui de gingie, când aceasta este infectată și nu mai poate fi salvată prin tratament endodontic. Condiția pentru a se face amputație este ca cele două rădăcini vecine să fie suficient de rezistente încât să susțină dintele fără o rădăcină în continuare. Amputația se face în cazul molarilor superiori.

Premolarizarea se realizează la nivelul molarilor inferiori și constă în îndepărtarea rădăcinii bolnave care nu mai poate fi tratată și păstrarea celei sănătoase. Când un dinte cu două rădăcini are o rădăcină bolnavă şi una sănătoasă, cea bolnavă se poate îndepărta, iar cealaltă se poate păstra şi trata, acoperindu-se cu o lucrare.

Sinus lift – manoperă chirurgicală cu un grad de dificultate ridicat, prin care se introduce os artificial sub membrana sinusului, care va constitui viitorul suport al implantelor la nivelul maxilarului superior. În urma extracțiilor molarilor superiori osul se resoarbe cu timpul, iar sinusul maxilar coboară. Pentru a putea insera implante, avem nevoie de o înălțime și grosime adecvată a osului, înălțime care scade în timp. Aceasta înălțime și grosime se obține prin operația de elevare a sinusului maxilar și apoi inserarea de implante de o lungime suficient de mare pentru a fi rezistente în timp.

Bone spreading și augmentare osoasă: ușoară lărgire a crestei pentru a putea introduce un implant, cât și adăugarea de os autogen sau alte grefe osoase în vederea crearii înălțimii și lățimii necesare de os pentru a putea insera un implant.

Clinica dentară Albero Dental Lounge vă oferă servicii de chirurgie dento-alveolară utilizând anestezice de cea mai bună calitate, care permit efectuarea tuturor procedurilor chirurgicale fără nici o durere.