albero

ALBERO - Clinica dentară

SERVICII

image

IGIENA ORALA

DETARTRAJ ULTRASONIC

Detartrajul este o procedură stomatologică profilactică prin care se îndepărtează tartrul și placa dentară formate pe suprafața supragingivală – smalț, respectiv subgingivală – cement al dinților naturali sau artificiali. Tartrul dentar supragingival este și cel mai întâlnit; acesta este la început incolor, apoi capătă o nuanță maronie și dă un aspect inestetic danturii, totodată producând halena și cariile.

Tartrul subgingival este mai dur și mai închis la culoare, iar în timp își mărește volumul și desprinde gingia de pe dinte, producând un mediu prielnic dezvoltării bacteriilor.

Placa bacteriană reprezintă reziduurile alimentare și bacteriile ce se formează pe dinte imediat după masă. Aceasta substanță este incoloră și lipicioasă, însă dacă nu este îndepărtată prin periaj, în timp, se transformă în tartru sau piatră – un strat dur incolor sau de culoare cenușie, gălbuie.

Tartrul reprezintă o amenințare pentru sănătatea gingiilor și a structurilor ce susțin dintele prin faptul că este un mediu propice dezvoltării bacteriilor ce dau naștere proceselor inflamatorii.

Instrumentarul ultrasonic îndepărtează tartrul prin vibrații mecanice de înaltă frecvență (20. 000 – 45. 000 Hz). Aceste aparate pot avea oscilația antrenată fie prin tensiune alternativă, fie prin tensiune electromagnetică. Aceste aparate nu traumatizează gingiile și dinții, iar apa eliberată prin presiune masează, curăță și îndepărtează reziduurile și petele pigmentare.

În urma detrartajului mai pot rămâne totuși mici depozite pe suprafața dintelui, care dacă nu sunt îndepărtate vor fi baza pentru noi depuneri de tartru, ce trebuie îndepărtate prin polish și periaj profesional. Șlefuirea se realizează aplicând o pastă abrazivă cu ajutorul unui instrument rotativ cu cauciuc. Detartrajul și periajul profesional sunt metode stomatologice profilactice recomandate la un interval de 6 luni, iar pentru fumători la fiecare 3 luni.

AIR-FLOW

Igienizarea cu Air-Flow reprezintă cea mai efectivă și non traumatogenă metodă de igienizare a cavității orale, prevenția și profilaxia gingivitelor și parodontitelor marginale.

Pe suprafața dintelui acționează un amestec de apă și substanțe abrazive proiectate cu presiune sub forma unui jet dirijat pe suprafețele dentare acoperite cu placa bacteriană, pigmenți alimentari depuși în urma consumului de băuturi colorate (ceai, cafea, cola) sau tartru depus recent. În felul acesta microorgansmele și depozitele sunt îndepărtate foarte ușor de pe suprafața dentară, iar dinții capătă culoarea lor naturală.

Profilaxia cu sistemul Air-Flow este foarte simplă. Procedura constă în faptul ca prin canula unui aparat special sub presiune este proiectat un jet de apă și aer îmbogățit cu bicarbonat de natriu aromatizat. Proprietățile abrazive ale bicarbonatului nu sunt atât de mari, astfel încât suprafața smalțului dentar nu suferă nici o modificare, însă e suficient ca să îndepărteze placa bacteriană, pigmentațiile alimentare și tartrul dentar. Deasemenea jetul de apă și praf realizează un masaj și un micropiling gingival foarte fin, ceea ce contribuie la intensificarea circulației locale și un flux bogat de celule antiinflamatorii ce vor contribui la regenerarea și însănătoșirea gingiei dumneavoastră. În clinica Albero Dental Lounge pentru curățirea dentară utilizăm KaVO PROPHYflex 3, prin care garantăm calitate pacienților noștri.