albero

ALBERO - Clinica dentară

SERVICII

image

IMAGISTICA DENTARĂ

Radiologia – un compartiment fundamental al medicinei care studiază impactul razelor X asupra organismului uman. Obiectivul principal al acestui domeniu este dezvoltarea și îmbunătățirea de noi și sigure metode de diagnosticare în prima fază a diferitor afecțiuni. În ziua de astăzi, razele X au o mulțime de întrebuințări, ocupând un loc de top printre metodele de diagnosticare ale medicinei practice.

În stomatologie, radiodiagnosticul de cercetare cu raze X este utilizat pe scară largă în scopul evaluării detaliate a stării dinților, sănătății țesuturilor parodontale și țesuturile periapicale, oasele maxilarelor și formațiunele anatomice din vecinătatea sistemului dentar.

Investigațiile (examenele) radiologice permit identificarea diverselor patologii ale sistemului dentar (carii dentare, afectarea nervului dentar, proces inflamator la vârful rădăcinii), patologii ale oaselor maxilarelor și determinarea celor mai eficiente modalități de a le aborda: pe cale terapeutică, ortopedică, ortodontică, implantară. În stomatologie, cel mai frecvent se efectuează radiografia panoramică a arcadelor dentare (Ortpantomografia), radiografiile retro-dento-alveolare (pentru un singur dinte sau grupuri de dinți a câte 2-3), teleradiografia (indispensabilă tratamentului ortodontic), computer tomografia (necesară în unele cazuri de implantologie și chirurgie dento-alveolară).

Un examen clinic stomatologic complet este necesar să conțină cel puțin ortopantomografia care este foarte informativă atât pentru medic cât și pentru pacient.

În clinica Albero Dental Lounge serviciul de radiologie cuprinde viziografia și ortopantomografia. Aparatele utilizate HELIODENT plus și XIOS plus, care sunt digitale și de ultima generație ce ne permit să obținem imagini de înaltă calitate cu doză minimă de radiații. Rezultatul examinării este imediat prelucrat de către un soft special și afișat pe calculatorul medicului în sala de tratament unde veți fi informat despre sănătatea dumneavoastră orală și care vor fi pașii terapeutici ce trebuie sa îi urmați (planul de tratament).